Microregiunea Sibiu

La Sibiu, istoria de sute de ani se îmbină cu prezentul modern și european al orașului. În 2017, Sibiul a sărbătorit 825 de ani de atestare documentară și 10 ani de când a fost Capitală Culturală Europeană, titlu care a generat o dezvoltare culturală fără precedent. Sibiul este singurul oraș turistic din România cotat cu 3 stele Michelin, iar celebra revistă National Geographic a inclus Sibiul în topul locurilor de vizitat în anul 2019.

În ultimii ani, Sibiul s-a dezvoltat și gastronomic, construind o conexiune tot mai bună cu zona rurală și cu producătorii locali.

În 2019 au apărut inițiative prin care mici întreprinzători locali au deschis băcănii în care comercializează brânzeturi, mezeluri, legume, produse apicole, produse de panificație și multe altele, realizate de producători locali, din dorința de a pune la dispoziția cumpărătorilor un loc în care vor găsi produse sănătoase și de calitate.

Un astfel de exemplu este Food Hub care include magazin de desfacere pentru mai mulți producători locali, dar și un spațiu expozițional pentru ateliere educative și degustări.

Tema spațiului expozițional pentru 2020 este brânza, în cadrul unui proiect finanțat de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Comunității. În Municipiul Mediaș, o inițiativă similară se dezvoltă sub denumirea de Bucate din Proximitate Mediaș.

Atracții turistice

Galerie imagini