Țara Secașelor

Miercurea Sibiului și Ocna Sibiului sunt cei mai importanți poli economici și turistici din zonă. Staţiunea heliotermală Ocna Sibiului, celebră încă din secolul al XIX-lea, a fost modernizată recent și atrage anual sute de mii de turiști. O călătorie printre legendele şi meşteşugurile de pe arhaicul drum al sării nu poate ocoli Muzeul Țării Secașelor, recent deschis de autoritățile județene la Miercurea Sibiului pentru a oferi noi șanse de valorificare culturală a zonei. Micro-regiunea se remarcă prin potenţial viticol, spre exemplu faimoasele podgorii de la Apold, la care se adaugă o varietate de alte produse, de la brânzeturi, panificație la produse apicole.

Știați că?

Deşi climatul Sibiului nu este unul foarte cald, în zonă există numeroşi crescători de albine care călătoresc vara cu stupii în zonele mai calde ale ţării. Fie că este polifloră, mană de brad, de salcâm, de tei, de rapiţă, de floarea-soarelui sau de castan, mierea poate fi procurată de la apicultori din întregul judeţ?

Cel mai cunoscut vin din zona Sibiului este vinul de Apold, cu o veche tradiție strâns legată de prezența sașilor, continuată azi de români? Domeniul viticol Apold este una din cele mai bune regiuni viticole din țară. În această zonă, viticultura este tradițională din vechime. Landler-ii, populația de origine germanică, au conștientizat importanța climatului local și a faimoaselor soluri terasate, întreținând tradiția plantațiilor viticole din zonă. Astăzi, în noile plantații realizate pe o suprafață de peste 62 de hectare, se regăsesc următoarele soiuri: Riesling Italian, Pinot Grigio, Muscat Ottonel, Traminer Aromatico, Sauvignon Blanc. Numele vinurilor Gorgandin își are originea din timpuri străvechi și semnifică numele dealului pe care este cultivată vița de vie.

La Şura Mică, pe str. Principală nr. 99, se vinde cozonac „la metru”, preparat după o reţetă săsească?

Atracții turistice

Galerie imagini